Megéri a hazugságot terjeszteni? (1. rész)

Kedves Látogatóm, Olvasóm!

A mai bejegyzésem, gondolataim egy nagyon fontos kérdéskört jár körül, amely az emberiség és a világ történelmében mindig is aktuális volt és marad. Ez a hazugság. Bizonyára nem kell sokat mondanom róla, mert minden ember találkozott és találkozik nap mint nap életében a hazugsággal. Bármennyire is közhelynek tűnik, vagy egyesek számára akár tabutémának, én úgy gondolom, hogy ezzel a jelenséggel (akár így is nevezhetnénk, bár sokféleképpen meg lehet határozni a hazugság fogalmát) foglalkozni kell. Ezt nem azért mondom, mert jó dolognak tartom a hazugságot, sőt: épp ellenkezőleg! Az igazság nagyon sokszor a hazugság révén válik még nyilvánvalóbbá,  éppúgy mint egy festmény esetében a sötét és a világos színek éles kontrasztja vagy pedig a jó és a rossz alakjának egymással szemben való állítása.

Hogy mi indított engem most, hogy minderről beszéljek?! E rövid kis felvezető után elárulom, hogy nemrég kaptam a YouTube csatornámon (Onlineuzlet MLA) egy ismeretlen személytől egy hozzászólást egyik feltöltött videómra. Elsőre is furának tűnt ez a hozzászólás, a legelső bár nagyon rövid volt, viszont olyan dolgot állítottak benne, ami még csak köszönő viszonyban sincs a valósággal. Amint ezt észrevettem, azon nyomban billentyűzetet ragadtam, és megírtam neki a válaszomat, amely minden egyes hamisságra felfedte a világos és megkérdőjelezhetetlen választ. 

A OneLife-OneCoin üzletet nap mint nap érik támadások különféle emberektől, csoportoktól. Régebb már írtam, hogy vannak bizonyos BitCoin csoportok, akik időnként beszólnak nekünk, azt bizonygatván, hogy az ők üzletük, a BitCoin mennyire jó, és mi milyen rosszak vagyunk. Próbálnak mindent ránk fogni, amit csak el tudnak képzelni, a legtöbbször ugyanazokat a régi és ocsmány idejét múlt kijelentéseket teszik ki különféle formában és helyekre (Facebook csoportok, honlapok, különféle blogok). Ezen tettek mögött sokszor újságírók vagy BitCoin, esetleg más MLM üzlet szimpatizánsai is állnak.

Számomra teljesen érthetetlen, valaki hogy tud ennyire primitív szintre süllyedni, és mindenféle meggyőződés és biztos információk birtoka nélkül ennyi képtelenséget és hazugságot állítani! Az interneten számos ilyen és hasonló cikkel, bloggal találkozhatunk (pl.: leleplezo.hu), ahol próbálják az embereket félrevezetni, megvezetni. Most erre adok egy konkrét példát, amint az előbb is utaltam rá. Szó szerint most bemásolom ide az általam írt válaszlevelet a YouTube csatornámról, ugyanakkor mellékelem a videómhoz írt hozzászólást is. Érdemes elolvasni és elgondolkodni, hogy érdemes-e megfelelő informáltság nélkül valamihez is hozzászólni, véleményt alkotni. Ez az élet bármely területére igaz, nemcsak a OneLife-OneCoin üzletre vagy a kriptovalutákra.

 

  • Íme YouTube bejegyzés, amely válasszal együtt olvasható a következő linken. Az eredeti cikk elolvasásához és a videóhoz kattints IDE!

“a Bitcoin egy mukodo fizetoeszkoz.. de vannak hamis profétái .. mint a ONECOIN, akik szimpla szélhámosok.. itt tudod ellenorizni a mukodo Cryptovalutákat: https://coinmarketcap.com/

 

  • Az én válaszom:

“Azzal egyetértek, hogy a Bitcoin egy működő és jó fizetőeszköz, erről semmi kétségem sincs, sőt, mint OneCoin érmetulajdonos szeretnék én is egyszer magamnak vásárolni BitCoint. Van már olyan barátom, akinek van a OneCoin mellett Etherium és TrampCoin is a tulajdonában. Én nem vagyok egy kriptovaluta ellensége sem, és nem tartom jónak, hogy valaki az legyen. Az Ön által feltett megjegyzésre több pontban is igyekszem válaszolni röviden és tömören, pontokba szedve, érthető módon.

1. Egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy a BitCoin egy hamis prófétája lenne a OneCoin, ezt nem tudom ön honnan veszi, számomra érthetetlen, logikátlan és értelmetlen minden szempontból. Ha a OneCoin egy ilyen lenne, akkor ma nem lenne már az Európai Únió által is elfogadva és ajánlva mint a világ első 100%-ban legális, átlátható és nyomon követhető, ugyanakkor nem anonim (KYC rendszeren alapuló – azaz ismerd az ügyfeled – vagyis nem lehetségesek anonim tranzakciók vele) kriptovalutája. Központilag menedzselve van és irányítva a fejlődés útján. Mivel a BitCoin-hoz anoním módon lehet hozzájutni, ezért sokan visszaélnek vele, el is lehet akár lopni egy jó hackkernek, sőt drogokat, fegyvert és más kábítszert is vásárolhatnak vele. Ez nem egy jó dolog, de én nem akarom fricskázni a BitCoint, mert ő volt az első kriptovaluta a világon és nem lehet egyből tökéletes. Mi a OneCoin a nyomdokaiban szeretnénk járni, nem a vetélytársa szeretnénk lenni, örülünk, hogy van! A OneCoin célja a tömegpiac kiszolgálása, hogy széles körben lehessen vele vásárolni.

2. Ma már több mint 22 ezer hivatalos elfogadó hely van a világon, ahol vásárolni lehet vele a www.dealshaker.com vagy a www.dealshaker.eu webáruházon keresztül. Ha hamisság és átverés lenne, naponta nem jönnének be komolyabbnál komolyabb cégek, magánemberek, és nem lenne értéke sem. Jó hogy még nem tartunk az árfolyamnál olyan magasságokba mint a BitCoin, de a kereslet-kínálat egyre nagyobb és emelkedik az érme értéke. Ajánlom önnek, hogy nézzen szét itt az oldalon, mert ez magáért beszél. Sőt: nem árt ha megkeres és elbeszélget más OneCoin tulajdonosokkal is, akik szintén sokat tudnak mesélni saját példájukból is, hogy szerintük milyen üzleti lehetőség a OneLife – OneCoin üzlet.

3. A cégről, a OneCoin-ról ajánlom a figyelmébe a következő oldalt, ahol napnál világosabban látható, hogy amiről beszélek, az úgy van, s aki ezt sem hiszi el, azt tudom ajánlani menjen el személyesen a cég szófiai központjába, a 9 millió euróért vásárolt 4 szintes irodaházba, ahol saját szemével meggyőződhet minderről, sőt akár magával a tulajdonosnővel, Dr. Ruja Ignatova-val is találkozhat! Itt a link: http://www.onecoinglobal.org/tanusitvanyok/

4. Ismerem az ön által belinkelt oldalt, már régebb is jártam ott. Igen, nincs ott a OneCoin, de ez nem azt jelenti, hogy nem létezik, nincs értéke, vagy hogy szélhámosság. Ott sehol sem írja, hogy a OneCoin szélhámosság lenne vagy hogy nem elfogadott! Ezt ne feledje! Így ez nem tekinthető semmilyen bizonyítéknak! Ez utóbbi állítás elég súlyos rágalom, nem tudom Ön mérlegelte-e, mielőtt ilyen kijelentést tett. Ha az lenne, a cég csúcsvezetői és a világ top vezető hálózatépítői (a top 100-ban az első 7-ben 6 db. OneCoin-os van úgy zárójelben!!!) https://www.businessforhome.org/2017/04/top-200-worldwide-earners-in-mlm-april-2017/ Ilyen van a BitCoin-nak?!

5. A OneCoin-nak van az első teljesen ellenőrzött és minden szabálynak megfelelő blokklánca, amely minden tranzakciót nyomon követ, ugyanakkor 120 milliárd érmét lehet kibányászni. A szerver a cégnél van, amely maximális biztonságban tartja adatainkat, a Coin-okat és mindent, plusz számos terméke is van: fizikai táblagép, feltörhetetlen felhőszolgáltatás, mobil alkalmazás (applikáció) építő. Ilyen van a BitCoin-nak?! Nem azért kérdezem, hogy felhányjak valamit, csak úgy, mert egy pancser és szélhámos cégnek ilyen nincs, s nem bujkál a vezetősége valahol egy kis külváros pincéjében mint ilyenkor szokás lenne, hanem felvállalja magát és egész tevékenységét. Ajánlom figyelmébe a Sullenberg és Shenk németországi ügyvédi iroda véleményét a cégről, aki ha valami nem lett volna frankó, kimondta volna rá az ítéletet egy az egyben!!! Ők a legkomolyabbak a világon, ne feledje!

6. IPO vizsgálat. Hallott már ön róla, tudja mi az? Ezen megy most át a cég, és jövőre, 2018-ban egy év múlva kint leszünk a kriptovaluta tőzsdén, amire a cég 3 éves lesz! A cég is kint lesz a tőzsdén és a OneCoin kriptovaluta is!

7. Egy dolgot még visszatérve hadd ajánljak Önnek: egyik munkatársam és barátom egy videóblogban elmondja a lényeget a most nemrég megjelent cikkről s neten, az EU-s elfogadással kapcsolatosan is. Ennél jobban én sem tudom elmondani, ajánlom a figyelmébe. Ő személyesen is járt a cég központjába mindent látott, hallott és tapintott, fogta kezében Dr. Ruja könyveit is amit a kriptovalutákról írt. Nála nincs szerintem hitelesebb személy. http://www.kryptovaluta.hu/videoblog/valasz-a-portfolio-hu-oldalon-megjelent-valótlan-felrevezeto-informaciokra-a-onecoinnal-kapcsolatban/

Röviden ennyi lenne. Bárt még nagyon sokat tudnék mondani, attól függ hogy mindez értő fülekre és komoly emberre talál-e vagy sem. Én azt tudom mondani zárszóként, aki egy üzletet csak kívülről szemlél jóformán semmi esélye nincs, hogy azt helyesen lássa, és csak badarságokat tud róla mondani vagy találgatni. A másik vetülete a dolognak, hogy sokan merő rosszindulatból mondanak tücsköt-békát ránk, csak azért hogy az ők üzletük jobban menjen. Az ilyen viselkedés és megnyilvánulás nem profizmusra, hanem pancserségre utal! Ezt ne feledje! Attól, hogy egy másik céget üzletet mocskolunk, gyalázunk, a miénk nem fog jobban menni, sőt magunkat járatjuk le! Ismert gondolom a közmondás: Ne fújd el más gyertyáját, mert attól a tied nem fog jobban égni! Mi a BitCoin-ra büszkék vagyunk, örülünk hogy van, és a hibái ellenére sem akarjuk se mocskolni, se lejáratni!”

Erre a válaszomra nemrég egy újabb hozzászólás is érkezett, amelyre szintén választ fogok adni. Nem hagyhatjuk az ilyen hamisságokat válasz nélkül! Az OneLife cég jogi osztályához is el szokták juttatni a nagy nyilvánosságra hozott cikkeket, bejegyzéseket, amely megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Remélem tartalmas és tanulságos volt ez a gondolatmenet, a fenti sorok, bár mindannyian emberek vagyunk, de arra kell törekednünk, hogy a jót cselekedjük, ne vezessük félre embertársainkat! Húsvét közeledtével keresztyénként egy bibliai ige jut eszembe, amely ide is nagyon talál:

„Ne ítélkezzetek, és titeket sem fognak elítélni! Ne ítéljetek el senkit, és benneteket sem fognak elmarasztal-ni! Bocsássatok meg, és bocsánatot fogtok nyerni!” (Lukács 6, 37)

Ezekkel a gondolatokkal kívánok Neked, kedves Olvasóm jó és felelősségteljes döntést, bármi kérdésed vagy észrevételed van, keress meg bármelyik elérhetőségemen, hogy személyesen is tudjak segíteni!

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!  

 

U.i.: Mivel ez a téma még koránt sincs kifejtve, hamarosan jövök a folytatással. 🙂

 

Megyaszai László Attila

Telefon: +40 748 466 403

Skype: mla_86

Villámposta: onlineuzlet.mla@gmail.com

Honlap: http://www.kriptovaluta.net/

Facebook személyes

Facebook üzleti

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük